T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / DİKİLİ - Can Rüştü Tüfekçioğlu Ortaokulu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılını coşkuyla kutladık.

29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleşen anayasa değişikliği ile Türkiye'nin yönetim biçimi Cumhuriyet olmuştur.

Cumhuriyet özgürlük, demokrasi demektir. İnsan onuruna yaraşır bir yönetim biçimidir. Kaynağını milletimizin gücünden alır. Atatürk, Türk milletine Cumhuriyeti uygun görmüştür. Çünkü, Cumhuriyet yönetimi, Türk ulusuna en çok yaraşan, onu çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak en güzel yönetim şeklidir.

             Türkiye Cumhuriyeti emperyalist devletlere karşı verilen Bağımsızlık Savaşı sonunda kurulmuştur. Kökeninde mazlum milletlere örnek olan, ilk bağımsızlık savaşı ve Cumhuriyet Devrimi vardır. 

Cumhuriyet sadece yeniliklerin değil aynı zamanda bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün de başlangıcı olmuştur. Milletin geleceği, yine milletin kendi ellerinde şekillenmiş, vatanımızın bütünlüğü yeniden sağlanmıştır. Ülkemiz bir kez daha özgür, çağdaş ülkeler arasında kendine yer bulmuştur.

Atatürk ne güzel ifade etmiş: "Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz."

 Geleceğin gençleri olarak Atatürk'ün bizlere bıraktığı Cumhuriyete sahip çıkmak en büyük görevimizdir. Çünkü Atatürk, büyük zorluklarla kurulan Cumhuriyetin asıl sahiplerinin gençler olduğuna inanmıştır. Ona göre Cumhuriyet genç nesillerin ellerinde yükselecek ve sonsuza kadar yaşayacaktır.

Türk halkı, Cumhuriyeti koruyacak ve Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır.

Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. yıldönümünde , Cumhuriyeti bize armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

             Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşına ulaştı. Cumhuriyetin 100. yıldönümü kutlu olsun...

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

 
























Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.11.2023 - Güncelleme: 10.11.2023 19:14 - Görüntülenme: 83
  Beğen | 1  kişi beğendi