T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / DİKİLİ - Can Rüştü Tüfekçioğlu Ortaokulu

Can Rüştü Tüfekçioğlu Ortaokulu

Telefon
02326713518
Belgegeçer
02326713546
WEB
https://dikilicanrustu.meb.k12.tr
Adres
Cumhuriyet Mahallesi 304 Sokak No2 Dikili/İzmir/Türkiye
Vizyon
1. Tüm öğrencilerin başarısını arttırmak için başarılı ve başarısız öğrenciler arasındaki seviye farkını azaltmak. 2. Tüm öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığını kazanmasını sağlamak. 3.Okul kayıt bölgemizdeki tüm çağ nüfusunun okullaşmasını sağlamak. 4. Tüm velilerimizi devam-devamsızlık, disiplin, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ve başarı durumları hakkında bilgi sahibi yaparak, okul veli kaynaşmasını sağlamak. 5.Okulumuzda gerçekleştirilen sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri ve bu faaliyetlere katılan öğrenci sayısını arttırmak. 6. Dersliklerin teknolojik imkanlara sahip olmasını gerçekleştirmek ve eksiklikleri tamamlamak. 7.Okulumuz branş öğretmenlerinin ilgi alanları doğrultusunda hizmet içi eğitime katılımını teşvik etmek. 8-İlçemiz okulları arasında her konuda örnek olmak.
Misyon
Özgüveni ve farkındalık düzeyi yüksek, ilgi ve yeteneklerinin farkında; kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü, öğrenmeyi seven ve mutlu bireyler olarak yetişmelerine temel oluşturarak okul yaşamını sevdirmek ve ilköğretime hazırlamak.
Başarılar
1.Yakın çevremizde bulunan ortaöğretim kurumlarını tanıtmak amacı ile 8. Sınıf öğrencilerimize Bergama’da bulunan orta öğretim okullarını Mart 2014 tarihinde tanıttık. Geziye 5 öğretmen ve 90 öğrenci katılmıştır. 2.Bakanlığımız tarafından yürütülen “Çanakkale’yi Yaşamak” projesi kapsamında okulumuzdan 10 öğrencimiz 6. Sınıf düzeyinde geziye katılacaktır. 3.Dönem Sonunda yakın çevremizi tanımak amacı ile okul gezileri yapılmaktadır. İzmir’de bulunan Uzay Kampı , Sasalı Bölgesi öğrencilerimizin ilgisini çekmektedir. 1.İlçe genelinde yapılan İlköğretim Haftası Kutlama okulumuz tarafından hazırlanmış ve büyük beğeni ile izlenmiştir. 2. Okul içerisinde kutlanacak törenler sene başında belirlenmiş olan plan doğrultusunda yürütülmektedir. 1.Okulumuzdan minikler ve yıldız erkekler hentbol takımlarımız İzmir’de yapılan müsabakalara katılmış her iki takımımız da 4. Lük kupası ve madalyalar kazanmıştır. 2.İlçe içerisinde yapılan kros yarışmalarında erkek takımı takım birinciliği kazanılmıştır.. 3.Ayrıca bahçemizde futbol, basketbol, voleybol ve hentbol top alanları bulunmaktadır. 4.Bütün bu branşlara ait malzemelerimiz bulunmaktadır.
Öğretmen :38
Öğrenci :340
Derslik :17
Resim Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1850
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim.
Saatler
08:30-12:50 13:40-15:15
Isınma
Binamız kaloriferli bir sisteme sahip olup, jeotermal enerji ile ısıtılmaktadır. Binamızın iç ve dış cephelerinde mantolama sistemi yapılmış olup ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu sağlanmaktadır.
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Merkez
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Cumhuriyet Mahallesi 304 Sokak No2 Dikili/İzmir/Türkiye Dikili Merkezde Çok Programlı Lisenin yanındadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl Merkezine 110 km. İlçe Merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
HENTBOL,FUTBOL,VOLEYBOL DALLARINDA BİRÇOK KUPA VE MADALYAMIZ BULUNMAKTADIR
Bilimsel Etkinlikler
SON 3 YILDIR 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI DÜZENLEME
Proje Çalışmaları
ERASMUS VE TUBİTAK TARAFINDAN YAPILAN PROJE ÇALIŞMALARINA PROJE GÖNDERİLMNEKTEDİR.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
ÜÇ YILDIR YURTDIŞI PROJELERE KATILIM SAĞLANMIŞTIR.
Yazdır